Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2010

ΣΑΒΑΡΑΙΝ (ΜΠΑΜΠΑΣ) ΜΕ ΡΟΥΜΙ ΚΑΙ ΣΑΝΤΙΓΙ *NTR*

ΣΑΒΑΡΑΙΝ (ΜΠΑΜΠΑΣ) ΜΕ ΡΟΥΜΙ ΚΑΙ ΣΑΝΤΙΓΙ *NTR*
ΥΛΙΚΑ

250 γρ. αλεύρι ΖΥΜΩΤΟ - ΜΥΛΟΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ (2 κούπες του τσαγιού), 4 γρ. αλάτι (1/2 κουταλάκι του γλυκού), 15 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική (1 κουταλιά της σούπας), 10 γρ. μαγιά νωπή, 2 τεμ αυγά, 100 ml νερό (1/2 κούπας του τσαγιού), 80 γρ. βούτυρο (3/4 κούπας του τσαγιού), 250 ml ρούμι (1 + ½ κούπες του τσαγιού), 250 γρ. σαντιγί (2 κούπες του τσαγιού), ηλιέλαιο για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά δημιουργώντας μία πάστα. Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό. Σε ένα βαθύ μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγιά, ανακατεύοντας καλά και προσθέτουμε την πάστα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί. Σε αλευρωμένη επιφάνεια πλάθουμε τη ζύμη και με χοντρό πλάστη ανοίγουμε φύλλο πάχους 2 εκ.
Με στρογγυλό κουπ πατ διαμέτρου 6 εκ. κόβουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει.  Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν τα σαβαραίν. Με τρυπητή κουτάλα απλώνουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Μόλις κρυώσουν τα μουσκεύουμε στο ρούμι και τα τοποθετούμε σε γκρίλια να σουρώσουν. Τα κόβουμε στη μέση και γεμίζουμε με σαντιγί.
* Εάν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη σαντιγί με σαντιγί σοκολάτας αναμειγνύοντας λιωμένη κουβερτούρα στη σαντιγί.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου