Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2010

ΣΠΙΤΙΚΟ ΨΩΜΙ *NTR*


ΣΠΙΤΙΚΟ ΨΩΜΙ
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι Βιολογικής Γεωργίας – ΜΥΛΟΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ (8 κούπες του τσαγιού), 20 γρ. νωπή μαγιά (ή 7 γρ. ξηρή), 20 γρ. αλάτι (4 κουταλάκια του γλυκού), 600 γρ. νερό (3 κούπες του τσαγιού).

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλάτι και ζυμώνουμε. Μετά από 10 λεπτά ζύμωμα προσθέτουμε το αλάτι διαλυμένο σε λίγο νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική εάν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί αφού σκεπάσουμε την λεκάνη με μια πετσέτα για 40 λεπτά. Κατόπιν κόβουμε το ζυμάρι σε κομμάτια επιθυμητού βάρους και πλάθουμε ελαφρά σε μορφή φρατζόλας ή καρβελιού. Αφήνουμε τα ζυμάρια να ωριμάσουν σε ζεστό μέρος σκεπασμένα με πανιά για 60 λεπτά. Χαράζουμε τα ζυμάρια και ψήνουμε στους 210 ο C για περίπου 50 λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου