Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2010

ΣΑΜΠΛΕ ΓΕΜΙΣΤΑ *NTR*

ΣΑΜΠΛΕ ΓΕΜΙΣΤΑ
ΥΛΙΚΑ
350 γρ. αλεύρι Νο 1 - ΜΥΛΟΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ (2+1/2 κούπες του τσαγιού), 350 γρ. βούτυρο (2+1/2 κούπες του τσαγιού), 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική (1/2 κούπας του τσαγιού), 2 τεμ αυγά, 200 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο (1+3/4 κούπες του τσαγιού)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αυγό δημιουργώντας μία ζύμη. Σε αλευρωμένη επιφάνεια πλάθουμε με τα χέρια μας σε κυλινδρικό σχήμα διαμέτρου 4 εκ. τη ζύμη. Κόβουμε με μαχαίρι φέτες 1 εκ. Τοποθετούμε τα σαμπλέ σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ºC για 45’ μέχρι να ροδίσουν. Μόλις κρυώσουν γυρίζουμε τα σαμπλέ ανάποδα και με ένα κουτάλι γεμίζουμε την βάση τους, κλείνοντας τα με τα υπόλοιπα μισά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου