Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

ΨΩΜΙ ΖΥΜΩΤΟ *NTR*

ΨΩΜΙ ΖΥΜΩΤΟ
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι ΖΥΜΩΤΟ - ΜΥΛΟΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ (8 κούπες του τσαγιού), 10 γρ. νωπή μαγιά ή 3 γρ. ξηρή, 15 γρ. αλάτι (3 κουταλάκια του γλυκού), 650 γρ. νερό (3+1/4 κούπες του τσαγιού).

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλάτι, σε μια λεκάνη και ζυμώνουμε. Μετά από 10’ ζύμωμα προσθέτουμε το αλάτι διαλυμένο σε λίγο νερό και συνεχίζουμε για άλλα 5’ μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί αφού σκεπάσουμε τη λεκάνη με μια πετσέτα για 40’. Κατόπιν, κόβουμε το ζυμάρι σε κομμάτια επιθυμητού βάρους και πλάθουμε ελαφρά σε μορφή φρατζόλας ή καρβελιού. Αφήνουμε τα ζυμάρια να ωριμάσουν σε ζεστό μέρος, σκεπασμένα με πανιά για 90’. Χαράζουμε τα ζυμάρια και τα ψήνουμε στους 200 οC για περίπου 50’. Αφού ψηθούν τα ψωμιά, τα ψεκάζουμε με νερό για να αποκτήσουν ροδοκόκκινο γυαλιστερό χρώμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου