Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2013

Δύο Ιταλικές Συνταγές για Σπαγγέτι Καρμπονάρα

 Δύο Κλασσικές Ιταλικές Συνταγές για Σπαγγέτι Καρμπονάρα με αυγά


ΣΥΝΤΑΓΗ Νο. 1 :

Μερίδες  2  - Έτοιμη σε 20 λεπτά

ΥΛΙΚΑ:

250  γρ  σπαγγέτι Barilla Long
100  γρ  μπέ'ι'κον ψιλοκομμένο
μισό φλυτζάνι κρασί λευκό
φρέσκο βούτυρο
2 κρόκοι αυγών
μα'ι'ντανός{ τα φυλλαράκια του}
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι από μύλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βράστε τα σπεγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό και στραγγίστε.
Κρατήστε μισό φλυτζάνι από το ζουμί τους.
Σωτάρετε το μπέ'ι'κον.Μόλις ροδίσει σβήστε με το κρασί.
Ρίξτε τα ζυμαρικά και το νερό που κρατήσατε.
Προσθέστε το αλάτι.το πιπέρι και το βούτυρο και αφήστε να βράσει για 2 λεπτά.
Σβήστε και ανακατεύοντας διαρκώς προσθέστε τους κρόκους συνεχίζοντας έως
ότου να δημουργηθεί παχύρευστη σάλτσα.Προσθέστε τα φυλλαράκια μα'ι'ντανού.







ΣΥΝΤΑΓΗ Νο. 2 :

Μερίδες  8 - Έτοιμη σε 40 λεπτά

ΥΛΙΚΑ :


1  πακέτο σπαγγέτι Barilla Long

1  κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

8  φέτες μπέικον, κομμένο σε κύβους

1  κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1  κρεμμύδι, ψιλοκομμένο


1  σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο


1/4  φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί 

4  αυγά


1/2  φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα

1  πρέζα αλάτι και μαύρο πιπέρι


2  κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό


2  κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, μαγειρεύουμε τα μακαρόνια μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζουμε καλά.

'Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι, μαγειρεύουμε το ψιλοκομμένο μπέικον μέχρι γίνει ελαφρώς τραγανό. Αφαιρούμε και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.Κρατάμε  2 κουταλιές της σούπας λίπος από το 
μπέικον. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, στο ίδιο μεγάλο τηγάνι που τσιγαρίσαμε το μπέικον. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι το κρεμμύδι να γίνει ημιδιαφανές κα να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και τηγανίζουμε για 1 λεπτό.Προσθέτουμε το κρασί,και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα.

Ρίχνουμε το μπέικον στο τηγάνι, Προσθέτουμε τα  μαγειρεμένα και στραγγισμένα μακαρόνια. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε περισσότερο λάδι αν φαίνεται να κολλάνε μεταξύ τους. 
Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συνεχώς με λαβίδες ή μεγάλο πιρούνι μέχρι τα αυγά να ψηθούν. Γρήγορα προσθέτουμε το 1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα και ανακατεύουμε ξανά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι για τη γεύση (θυμηθείτε ότι μπέικον και παρμεζάνα είναι πολύ αλμυρά).
Σερβίρουμε αμέσως με ψιλοκομμένο μαϊντανό που θα έχουμε σκορπίσει στην κορυφή, και επιπλέον παρμεζάνα στο τραπέζι.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου