Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011

Τσουρέκι με αχλάδια κομπόστα και σάλτσα σοκολάτας *NTR*

Τσουρέκι με αχλάδια κομπόστα και σάλτσα σοκολάτας
Πανεύκολο. Το τσουρέκι που περίσσεψε, αχλάδια κομπόστα, αμύγδαλα και σάλτσα σοκολάτας, φτιάξτε ένα εντυπωσιακό γλυκό στη στιγμή και δελεάστε παιδιά και μεγάλους.

ΥΛΙΚΑ

*6 μισά αχλάδια κομπόστα
*6 φέτες τσουρέκι
*20 γρ. βούτυρο ανάλατο
*25 γρ. αμύγδαλο φιλέ

ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:

*2 φλιτζ. νερό
*50 γρ. ζάχαρη
*το χυμό ενός λεμονιού
*100 γρ. μαύρη σοκολάτα καλής ποιότητας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζετε το σιρόπι σοκολάτας: Βάζετε να βράσει το νερό με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού μέχρι η ποσότητα να μειωθεί στο μισό. Απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και να ενοποιηθεί.

Αλείφετε τις φέτες τσουρέκι με βούτυρο και τις πασπαλίζετε με το αμύγδαλο φιλέ. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC μέχρι να ροδίσουν. Προσοχή! Μη φεύγετε από την κουζίνα, γιατί τα γλυκά ψωμιά καίγονται πανεύκολα! Τοποθετείτε από μισό αχλάδι σε κάθε φέτα τσουρέκι και περιχύνετε με τη σάλτσα σοκολάτας. Σερβίρετε αμέσως!
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φρέσκα αχλάδια, τα οποία θα βράσετε για περίπου 15-20 λεπτά στο σιρόπι που κατόπιν θα χρησιμοποιήσετε για τη σάλτσα σοκολάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου