Υλικά
- 2 πορτοκάλια αφράτα κομμένα σε φέτες
- 1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
- 5 αυγά
- 1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- το ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 3 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- μια πρέζα αλάτι
- 2 κουταλάκια μπαίκιν πάουντερ
- το χυμό από 1 πορτοκάλι
- 1 κουταλάκι σόδα
- 2 κουταλιές μπράντυ
- 3 φλιτζάνια καρυδόψιχα
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε τα πορτοκάλια: Τα βράζετε σε κατσαρόλα, με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά, ώσπου να μαλακώσει η φλούδα τους και να πήξει το σιρόπι. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα από την κατσαρόλα και τα αφήνετε να στραγγίξουν.
Χτυπάτε σε μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Κοσκινίζετε το αλεύρι, το αλάτι, το μπαίκιν και το προσθέτετε σταδιακά στο μπολ με τα αυγά. Ρίχνετε το χυμό πορτοκαλιού, τη σόδα διαλυμένη στο μπράντυ, την καρυδόψιχα και τα μπαχαρικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου