Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2013

Ρυζότο με Μελιτζάνα και Καπνιστό Τυρί

ΥΛΙΚΑ:

200γρ. ρύζι αρμπόριο ( ή μπασμάτι ή ότι άλλο εσείς θέλετε)
1 μελιτζάνα φλάσκα κομμένη σε μικρούς κύβους
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κουταλάκι φρέσκο θυμάρι
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους 
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φλυτζάνια ζωμός κοτόπουλου
μισό φλυτζάνι λευκό ξηρό κρασί
50 γρ.καπνιστό τυρί τριμμένο
2 κουτ.σούπας τυρί παρμεζάνα τριμμένη
2 κουτ.σούπας βούτυρο
4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
μισό φλυτζάνι από τα φυλλαράκια του μα'ι'ντανού
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι από μύλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι και τη μελιτζάνα.
Όταν αρχίσει να μαλακώνει το κρεμμύδι,σοτάρουμε το σκόρδο & το ρύζι για λίγα λεπτά.
Ρίχνουμε τη ντομάτα.Προσθέτουμε σιγά-σιγά το κρασί και το ζωμό.Τα σκεπάζουμε ελαφρά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.
Όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτουμε το θυμάρι και το αφήνουμε να βράσει ακόμα 2 λεπτά.Κατεβάζουμε από την εστία και προσθέτουμε το βούτυρο,το καπνιστό τυρί,τη παρμεζάνα,το μα'ι'ντανό κα ανακατεύουμε ώσπου να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
Ρίξτε αλάτι και πιπέρι.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου