Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ *NTR*

Το γλυκό αυτό είναι πολύ αέρινο και αφράτο, τρώγεται ζεστό, γι' αυτό φτιάξτε το τη μέρα που πρόκειται να το φάτε. Αν το προορίζετε για επιδόρπιο, και πολύ καλά θα κάνετε, κάντε όλη την προετοιμασία και βάλτε τα σουφλέ στο φούρνο την τελευταία στιγμή.

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΑΧΛΑΔΙΑ:

*6 μικρά αχλάδια
*60 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα καλής ποιότητας
*χυμός από ένα λεμόνι

ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥΦΛΕ:


*2 αβγά
*100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα καλής ποιότητας
*75 γραμμάρια βούτυρο και λίγο ακόμα για τις φόρμες
*40 γραμμάρια αλεύρι
*50 γραμμάρια ζάχαρη καστανή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε 6 στρογγυλές ατομικές φόρμες. Καθαρίζετε τα αχλάδια από το φλούδι, κόβετε μια λεπτή φέτα από τη βάση για να στέκονται όρθια και με το εργαλείο που αδειάζετε τα κολοκυθάκια αφαιρείτε το εσωτερικό σκληρό μέρος και τα κουκούτσια αφήνοντας το σχήμα τους ανέπαφο. Μην κόβετε τα κοτσάνια! Αλείφετε τα αχλάδια αμέσως με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Γεμίζετε τα κενά με κομμάτια σοκολάτας. Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα αφράτο και κρεμώδες μείγμα. Λιώνετε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Προσοχή, στα μικροκύματα, επιλέξτε χαμηλή θερμοκρασία και ελέγχετε συχνά τη σοκολάτα, γιατί καίγεται εύκολα αν παραζεσταθεί. Ρίχνετε στο μείγμα των αβγών το μείγμα βούτυρο-σοκολάτα, ανακατεύετε και προσθέτετε το αλεύρι κοσκινισμένο. Ανακατεύετε απαλά ώστε το μείγμα να μη χάσει τον αέρα του. Γεμίζετε τα φορμάκια μέχρι τη μέση και τοποθετείτε στο κέντρο όρθιο ένα αχλάδι. Μη βάλετε πρώτα το αχλάδι και μετά το μείγμα, γιατί θα παιδευτείτε. Ψήνετε στους 180C για 20-25 λεπτά. Τα σερβίρετε ζεστά.




3 σχόλια:

  1. Μμμμμ..κατι το ιδιαιτερο...
    Καλη σου μερα και καλως σε βρηκα,καλη συνεχεια μπλογκογειτονισσα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. βρε κοριτσια λυπηθητε μας τι πειρασμοι ειναι αυτοι???

    απαπα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σας Ευχαριστω πολυ για τα σχολια ...
    Ευχομαι να σας αρεσουν οι συνταγες μου και να τις δοκιμαζετε κι εσεις ...ειναι πανευκολες και αρκετα παλαιες απο την γιαγια και μαμα μου....
    *NTR*

    ΑπάντησηΔιαγραφή