Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

ΡιΖόΤο συνοδευτικό για ΚρεαΤικά

ΥΛΙΚΑ :

1 κούπα γεμάτη ρύζι κίτρινο
1 κονσέρβα καλαμπόκι σε κόκους {όχι ολόκληρο}
1 κονσέρβα μανιτάρια της αρεσκεία σας
1 κρεμμύδι
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
Ελαιόλαδο και λίγο βούτυρο becel
Mix πιπεριών φρεσκοτριμμένα απο μύλο ή μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο απο μύλο
Αλάτι 1 κουτ.γλυκού
Κόκκινο καυτερό πιπέρι καγιέν μισό κουτ.γλυκού {ανάλογα πόσο καυτερό το θέλουμε}
Κάρρυ μπαχαρικό 1 κουτ.γλυκού
Τυριά έμμενταλ - τσένταρ
Προαιρετικά 5 φέτες μπέ'ι'κον ξεροψημένες - τραγανές


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :


Αρχικά ξεπλένουμε πολύ καλά σε σουρωτηράκι και αφήνουμε σε νερό με μισό λεμόνι τα μανιτάρια και το καλαμπόκι περίπου για 10'.Στραγγίζουμε.
Τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο και λίγο βούτυρο, σε χαμηλή θερμοκρασία όλα τα παραπάνω υλικά μας αρχικά κι έπειτα το ρύζι ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσουν.
Ρίχνουμε 3 κούπες νερό ή ζωμό κρέατος,σκεπάζουμε κι  αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή πάντα θερμοκρασία ανάλογα πάντα με την εστία μας.Προσέξτε όταν είναι κλειστό το καπάκι διότι το ρυζότο μαγειρεύεται γρηγορότερα απ'ότι δίχως καπάκι.Σερβίρεται ζεστό μαζί με τις τραγανές φέτες μπέ'ι'κον και λίγο τριμμένο τυρί τσένταρ.Συνοδεύει τέλεια μπριζόλες χοιρινές και μοσχαρίσιες και μια δροσερή στρώση από φύλλα ρόκας - ντοματίνια - και κομμένο σε μικρά κομμάτια τυρί έμμενταλ στο πιάτο μας.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου