Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

ΤυΡοΠιτάΚιΑ ΤάΚα-ΤάΚα

ΥΛΙΚΑ :

1 πακέτο αλεύρι φάριν - άπ  
1 γιαούρτι {εγώ χρησιμοποιώ μόνο το ΦΑΓΕ total 2%}
Ελαιόλαδο και καλαμποκέλαιο
1 αυγό
Πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο από μύλο {όσο θέλουμε}
Αλάτι ελάχιστο μισό κουτ.γλυκού
Τυριά διάφορα 3 κούπες του τσαγιού {εγώ χρησιμοποιώ φέτα-παρμεζάνα} 
Προαιρετικά ελάχιστο ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Ρίχνουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και ανοίγουμε μια τρύπα στο κέντρο.
Ρίχνουμε το αυγό χτυπημένο,το γιαούρτι,γεμίζουμε το κεσεδάκι με ελαιόλαδο και καλαμποκέλαιο το ρίχνουμε κι αυτό, τα τυριά,το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε έως ότου γίνει μια ζύμη μαλακή και να μην κολλά στα χέρια μας.
Τη πλάθουμε σε μια μπάλα, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε σκεπασμένη για 20'-30'.
Έχουμε στρώσει λαδόκολλα ψησίματος ή αλουμινόχαρτο ψησίματος στο ταψί μας και προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200c.
Πλάθουμε τη ζύμη μας σε μπαλάκια μικρά ή μακρόστενα.
Ψήνουμε τα τυροπιτάκια για 50'-60' και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180c μέχρι να ροδίσουν όχι να ξεροψηθούν.
Διατηρούνται 5 ημέρες εκτός ψυγείου και είναι πολύ μαλακά.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου