Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Τουρτα με ΚΑΡΥΔΙΑ *NTR*

  • Υλικά
  • 6 Ασπράδι(α) αυγών
  • 400 γρ. άχνη Ζάχαρη
  • 300 γρ. (να φουσκώνει μόνο του) Αλεύρι
  • 250 γρ. Γάλα
  • 225 γρ. μαλακό Βούτυρο
  • 1 κουτ. Μπέικιν Πάουντερ
  • 1 κουτ. γλ. Αλάτι
1 κουτ. γλ. άρωμα Βανίλια(ες)
Γέμιση Καρύδας

  • 4 Κρόκος(οι) αυγού
  • 100 γρ. Βούτυρο
  • 100 γρ. άχνη Ζάχαρη
  • 200 γρ. σκόνη Καρύδα
  • 50 γρ. (κομμένα στη μέση) πεκάν Φιστίκια
  • 75 γρ. ψιλοκομμένα Κερασάκια γλασέ
  • 75 γρ. Σταφίδες Ξανθές
70 γρ. Ουίσκι
Σκέπασμα Βανίλιας

  • 300 γρ. άχνη Ζάχαρη
  • 1 κουτ. (golden syrup) Σιρόπι
  • 70 γρ. Νερό
  • 1/2 κουτ. γλ. Αλάτι
2 Ασπράδι(α) αυγών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνετε μέσα 200 γρ. από τη ζάχαρη και ανακατεύετε απαλά. Ανακατεύετε την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλεύρι, το γάλα, το βούτυρο, το μπέικιν, το αλάτι και τη βανίλια.
Χτυπάτε με ηλεκτρικό μιξεράκι για 4 λεπτά. Ρίχνετε μέσα τα ασπράδια και ανακατεύετε. Μοιράζετε το μίγμα σε 2 στρογγυλά βουτυρωμένα ταψάκια (23 εκ.) και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 35 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν.
ΓΕΜΙΣΗ: Χτυπάτε τους κρόκους με το βούτυρο σε κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 5 λεπτά. Βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Αφήνετε στην άκρη.
ΣΚΕΠΑΣΜΑ: Βάζετε τη ζάχαρη, το σιρόπι, το νερό και το αλάτι σε κατσαρολάκι. Βράζετε για 10 λεπτά. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτετε τη βανίλια. Ρίχνετε το σιρόπι σιγά - σιγά σαν κλωστή χτυπώντας συνέχεια.
Κόβετε το κάθε κομμάτι από το παντεσπάνι οριζόντια στη μέση. Βάζετε σε πιατέλα ένα κομμάτι, σκεπάζετε με το 1/3 της γέμισης, σκεπάζετε με το δεύτερο κομμάτι και συνεχίζετε με κρέμα καρύδας, παντεσπάνι, κρέμα, παντεσπάνι.
Αλείφετε με το σκέπασμα της μαρέγκας, καλύπτοντας και τα πλαϊνά. Διακοσμείτε με λωρίδες από φλούδες λεμονιού και λάιμ και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου