Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2010

Μηλόπιτα ταψιού *NTR*

Μηλόπιτα ταψιού


Υλικά

βούτυρο
1 κιλό μήλα
280γρ. αλεύρι (τύπου 1050)
1 φακελάκι μπείκιν πάουντερ
150γρ. άπαχη μυζήθρα
60γρ. σπορέλαιο (6 κ.σ.)
6 κ.σ. γάλα (λιπαρά 1,5%)
1-1 ½ κ. γλ. υγρή ζαχαρίνη
1 πρέζα αλάτι
Κανέλα σε σκόνη
20γρ. αμύγδαλο σε φλοίδες(φιλε)

Εκετέλεση

 

Αλείψτε το ταψί με βούτυρο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Ανακατέψετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και σχηματίστε ένα βουναλάκι. Στη μέση σχηματίστε μια κοιλότητα όπου θα ρίξετε τη μυζήθρα, το λάδι, το γάλα, τη ζαχαρίνη και το αλάτι. Ζυμώστε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν λεία ζύμη. Πλύντε τα μήλα, ξεφλουδίστε τα, βγάλτε τους σπόρους και κόψτε τα σε λεπτές φέτες. Απλώστε συμμετρικά τη ζύμη σε ένα ταψί. Στρώστε πάνω στη ζύμη τις φέτες του μήλου και πασπαλίστε τις με την κανέλα και το αμύγδαλο. Ψήστε τη μηλόπιτα στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 30 περίπου λεπτά. Ύστερα αφήστε την να κρυώσει και κόψτε τη σε 24 ίσα κομμάτια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου