Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2010

Τάρτα με καρύδια *NTR*

Τάρτα με καρύδια


Υλικά

για την τάρτα
  • 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • 7 κουταλιές βιτάμ κομμένο σε κομματάκια
2 κουταλιές παγωμένο νερό
για τη γέμιση
  • 1 ½ φλιτζάνι σκούρα ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 2 κουταλιές βιτάμ λιωμένο
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • 3 αυγά χτυπημένα ελαφρά
  • 1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
  • 3 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού
  • μια πρέζα αλάτι
2 1/3 φλιτζάνια καρυδόψιχα κομμένη

Εκτελεση
Αναμιγνύετε το αλεύρι, το αλάτι και το βιτάμ, ώσπου να έχετε μίγμα σαν ψίχουλο. Προσθέτετε σταδιακά το νερό και ζυμώνετε τη ζύμη ώσπου η ζύμη να γίνει ομοιογενής. Τη μαζεύετε σε μπάλα, την πασπαλίζετε με αλεύρι και τη βάζετε τυλιγμένη με αλουμινόχαρτο στο ψυγείο να κρυώσει, μία ώρα περίπου.
Την ανοίγετε σε φύλλο και τη στρώνετε σε φόρμα για τάρτες. Τη βάζετε πάλι στο ψυγείο για μισή ώρα. Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση: Βάζετε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και τα βράζετε ώσπου το σιρόπι να πάρει το χρώμα της καραμέλας και να μείνει 1 ½ φλιτζάνι περίπου. Αναμιγνύετε το σιρόπι με το βιτάμ, την κανέλα, το αλεύρι, τα αυγά, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και το αλάτι.
Προσθέτετε τα καρύδια και ανακατεύετε. Ρίχνετε τη γέμιση στην τάρτα και την ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 220 βαθμούς για τα πρώτα δέκα λεπτά. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200 βαθμούς και ψήνετε την τάρτα άλλη μισή ώρα. Την αφήνετε να κρυώσει και την σερβίρετε γαρνιρισμένη αν θέλετε, με σαντιγί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου