Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2010

Κανταΐφι *** *NTR*

  • 1 κιλό κανταΐφι φύλλο
  • 1/2 κιλό καρύδια
  • κανέλα
  • γαρύφαλλο
  • λίγο παξιμάδι τριμμένο
  • 250 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 1 κιλό νερό
  • 2 βανίλιες
χυμό 1 λεμονιού



Εκτέλεση

 

Σε ένα ταψί 40 νούμερο στρώνουμε το μισό κανταΐφι. Ρίχνουμε τα καρύδια ψιλοκομμένα και ανακατεμένα με το παξιμάδι το γαρύφαλλο και την κανέλα και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι. Λιώνουμε το βούτυρο το περιχύνουμε από πάνω και το βάζουμε να ψηθεί μέχρι να ροδίσει το κανταΐφι.
Κάνουμε το σιρόπι με 2 κιλά ζάχαρη και 1 κιλό νερό. Ρίχνουμε το χυμό 1 λεμονιού, τις βανίλιες και καθώς είναι ζεστό το σιρόπι και χλιαρό το κανταΐφι το ρίχνουμε από πάνω. Το κόβουμε σε κομμάτια τετράγωνα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου