Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου 2011

ΜΥΖΗΘΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΄Η ΣΚΑΛΤΣΟΥΝΑΚΙΑ*NTR*

ΜΥΖΗΘΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΄Η ΣΚΑΛΤΣΟΥΝΑΚΙΑ
Υλικά
·  300 γρ. ανθότυρο
·  100 γρ. κριμ τσιζ
·  1/4 κούπας τσικουδιά
·  1/4 κούπας γάλα
·  1/4 κούπας νερό
·  1/4 κούπας λάδι
·  2 κούπες αλεύρι
·  2-3 κουταλιές δυόσμο
·  2 αυγά για άλειμα
·  1/4 κουταλιάς μπέικιν πάουντερ
·  λάδι για το τηγάνισμα
·  σουσάμι
·  αλάτι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σ' ένα μπολ, το ανθότυρο, το κριμ τσιζ, το γάλα, το δυόσμο και το αλάτι. Σε άλλο μπολ, βάζουμε την τσικουδιά, το αλεύρι, το νερό, το 1/4 της κούπας λάδι, το μπέικιν πάουντερ και το ανάλογο αλάτι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί, μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη ζύμη. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και το κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια. Πάνω στον πάγκο μας, ρίχνουμε σουσάμι και ακουμπάμε ένα-ένα τα στρογγυλά φύλλα της ζύμης. Βάζουμε στη μέση λίγη από τη γέμιση και διπλώνουμε στα τέσσερα. Τα αλείφουμε από πάνω με λίγο αυγό και τα τηγανίζουμε ή τα ψήνουμε στο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου