Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου 2011

ΧΟΡΤΟΠΙΤΑΚΙΑ - ΛΑΧΑΝΟΠΙΤΕΣ *NTR*

ΧΟΡΤΟΠΙΤΑΚΙΑ - ΛΑΧΑΝΟΠΙΤΕΣ
Υλικά
·  1/2 κούπα άνηθο
·  1/2 κούπα σέλινο
·  1 κούπα σπανάκι
·  1/4 κούπας λάδι
·  1/2 κούπα φρέσκο κρεμμύδι
·  1 κούπα πράσα
·  1 κούπα λάχανο
·  1/2 κούπα μαϊντανό
·  1/2 κιλό αλεύρι
·  1 κουταλιά λάδι
·  1/2 κούπα νερό
·  αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση


Ρίχνουμε στο λάδι το κρεμμύδι, το λάχανο, το πράσο, το σπανάκι και τα τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε το μαϊντανό και τον άνηθο και αλατοπίπερο και τ' ανακατεύουμε. Ζυμώνουμε το αλεύρι με το λάδι και το νερό. Ανοίγουμε φύλλο μεγάλο, παραλληλόγραμμο. Το αφήνουμε να στεγνώσει λίγο και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Βάζουμε γέμιση και το διπλώνουμε σε τριγωνάκι. Τα αραδιάζουμε σ' ένα ταψάκι και τ' αλείφουμε με λάδι. Ψήνουμε για 45' στους 175 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσουν καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου