ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ****
1 φλυτζανια ρυζι
1 κιλο κυμα
1 λαχανο ελαφρυ και αφρατο
μαιδανο
ανιθο
καροτο τριμμενο
πιπερι
αλατι
3 κρεμμυδια τριμμενα πολύ
1 φλυτζανι λαδι
½ φλυτζανι νερο
κρεμμυδακια πρασινα φρεσκα τριμμενα
όλα μαζι εκτος το λαχανο τα πλαθουμε
Βραζουμε το λαχανο
Ανοιγουμε ένα-ένα φυλλο
Το γεμιζουμε και στη κατσαρολα
Τα λαχανα που περισσευουν τα βαζουμε κατω στην κατσαρολα
Σαλτσα
2 κροκους αυγα και 2 λεμονια
4 κουταλιες αλευρι (στο τελος)
λιγο λαδι και ανακατευουμε
2-3 λεπτα στη φωτια να σκουρινει το χρωμα
σουρωνουμε το ζωμο από τους ντολμαδες
και ριχνουμε λιγο αλευρι
δενουμε τη σαλτσα και τη ριχνουμε
στους ντολμαδες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου