Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010

ΣΑΡΙΚΙ *** *NTR*

ΣΑΡΙΚΙ  (μαμας μου)

680 γραμμαρια αμυγδαλα ασπρισμενα
7αυγα
½ κιλο φρουι γλασσε (περισσοτερο νερατζι πρασινο)
25 φυλλα μπακλαβα(κάθε 5 φυλλα…)
½ κιλο βουτυρο Γαλακτος
½ κιλο φρυγανια τριμμεη (η παξιμαδια τριμμενα)
17οο γραμμαρια ζαχαρη2 ποτηρια(νερου) ζαχαρη για το μιγμα και η υπολοιπη ζαχαρη για το σιροπι.


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Κοβουμε τα αμυγδαλα λεπτα.
Κτυπαμε τους κροκους καλα με 2 ποτηρια(νερου) ζαχαρη
Κτυπαμε χωριστα τα ασπραδια μαρεγκα

Αφου κτυπηθουν καλα τα ενωνουμε ριχνουμε τα αμυγδαλα,το τριμμενο παξιμαδι.
Χωριζουμε τα φυλλα σε πεντε,τα αλειφουμε με βουτυρο
Και βαζουμε ,1 φλυτζανα (τσαγιου) φρουτα,2 φλυτζανες(τσαγιου) μιγμα.Διπλωνουμε καλα και τοποθετουμε στο  βουτυρωμενο ταψι
Όταν τελειωσουν τα φυλλα βουτυρωνουμε και στο φουρνο για να ψηθουν.

ΣΙΡΟΠΙ

1 ½ κιλο ζαχαρη
2ποτηρια νερου ΝΕΡΟ
Να γινει σαν μελι
1 βαζακι Γλυκοζι

Όπως θα είναι το Γλυκο στο ταψι κρυο,θα ριξουμε το Σιροπι ΖΕΣΤΟ
Θα μεινει ετσι ακοπο ολη τη νυχτα(αφου πρωτα το χαρταξουμε σε φετακια με κοφτερο μαχαιρι).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου