Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

ΜΟΥΣΑΚΑΣ*** *NTR*

ΜΟΥΣΑΚΑΣ


2 κιλα μελιτζανες
2 κιλα κολοκυθακια
1 κιλα πατατες
1 κιλο κιμα
1 τριμμενο καλα κρεμμυδι ξηρο
λιγο λαδι
1 τοματακι χυμο
1 πιατο βαθυ μιζυθρα τριμμενη
7 αυγα
2 μπουκαλια γαλα
1 ποτηρι σιμιγδαλι
και βουτυρο (1 φλυτζανα (τσαγιου)βουτυρο

ΜΠΕΣΕΜΕΛ

1 μπουκαλι γαλα(4 ποτηρια(νερου) γαλα
½ ποτηρι σιμιγδαλι
4 αυγα
λιγο βουτυρο

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Σε μια κατσαρολα ριχνουμε το λαδι,το κρεμμυδι τριμμενο ,τον κιμα και λιγο-λιγο νερο,αφηνουμε να βρασουν καλα.Τελος ριχνουμε το χυμο τοματας και αφηνουμε να βρασει ο κιμας καλα.








Σε ένα τηγανι (αφου εχουμε κοψει τις μελιτζανες φετες,τα κολοκυθακια τις πατατες ) αρχιζουμε να τα τηγανιζουμε.
Τα τοποθετουμε σε μια πιατελα με χαρτι για να απορροφουν το λαδι.
Σε άλλη κατσαρολα ετοιμαζουμε τα 4 ποτηρια γαλα,το σιμιγδαλι ,λιγο βουτυρο και ανακατευουμε καλα  όταν δεσει το μιγμα κατεβαζουμε από τη φωτια και ριχνουμε τα αυγα.Ανακατευουμε καλα και αφηνουμε να κρυωσει λιγο.

Εχουμε το ταψι λιγο βουτυρωμενο και αρχιζουμε τις στρωσεις.
Πρωτα τοποθετουμε τις πατατες(τηγανισμενες)
Μετα τις μελιτζανες επειτα τα κολοκυθακια λιγη μιζυθρα,κιμα μια στρωση,επειτα παλι πατατες,μελιτζανες,κολοκυθακια κιμα μιζυθρα και τελος την μπεσαμελ ολοκληρη καλυψη στο ταψι.
Πασπαλιζουμε με λιγο βουτυρο και νερο και ψηνουμε στους 200-250 βαθμους.
Χαραζουμε τεμαχια όταν κρυωσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου