ΣΤΡΙΦΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙ
1 κιλο καρυδι
30 φυλλα
1 κανελλα τριμμενη
½ γαρυφαλλο
½ φλυτζανα ζαχαρη
ΣΙΡΟΠΙ
1 κιλο ζαχαρη
2 ½ ποτηρια νερο
½ κιλο μελι
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
Περναμε κάθε 5 φυλλα με λαδι(ΟΧΙ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ)
Τα αλειφουμε και τα γεμιζουμε με το μιγμα (καρυδια τριμμενα,κανελλα,γαρυφαλλα τριμμενα και τη μιση φλυτζανα ζαχαρη)ανακατευουμε να γινουν ένα μιγμα και τοποθετουμε μεσα στα φυλλα,διπλωνουμε κυλινδρικα(σαν ρολο) και χαραζουμε σε ροδελλες μεγαλες, τα αλειφουμε με λαδι και τοποθετουμε στο ταψι .Κάθε 5 φυλλα με τον ιδιο τροπο διπλωνουμε κ.λ.π τα ψηνουμε στους 200 βαθμους.Όταν ψηθουν εχουμε ετοιμο το σιροπι και τα σιροπαρουμε.Αφηνουμε και το κοβουμε την επομενη μερα για να μελωσει καλα.
Πόση ώρα τα αφήνετε στο σιρόπι?
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφηνουμε και το κοβουμε την επομενη μερα για να μελωσει καλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήενα 24 ωρο αγαπητη φιλη.