Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου 2010

ΜΠΙΦΤέΚΙΑ ΔΑΝέΖΙΚΑ Frikadeller




ΥΛΙΚΑ:

350 γρ.μοσχαρίσιος κιμάς
100 γρ.χοιρινός κιμάς
1 1/2 φλυτζάνι γάλα
1 φλυτζάνι αλεύρι
1 ξερό κρεμμύδι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ή θυμάρι
3 κουταλιές της σούπας  ελαιόλαδο
Καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα
1 αυγό
Αλάτι-μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλάθουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μεγάλο βαθύ μπώλ,και το αλεύρι,
μέχρι να σκληρύνει το μίγμα και να είναι έτοιμο.Άν το μίγμα,εξακολουθεί
να είναι υγρό προσθέστε λίγο αλέυρι ακόμη.
Πλάθουμε το μίγμα,μικρά μπαλάκια ή κανονικά μπιφτέκια.
Πατήστε τα λίγο να πλατύνουν, γιατί θα φουσκώσουν στο ψήσιμο και τηγανίστε τα σε καυτό λάδι.Σερβίρονται με πουρέ πατάτας και σαλάτα παντζάρια.


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου