Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου 2010

ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ *NTR*

ΥΛΙΚΑ
1 ½ κουταλάκι ξερή μαγιά
2 ½ κούπας ζεστό νερό
1/3 κούπας ζάχαρη
¼ κούπας σπορέλαιο
2 κουταλάκια αλάτι
1 κιλό αλεύρι
Σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από το προηγούμενο βράδυ πιάνουμε την μισή μαγιά με ένα ποτήρι νερό και λίγο αλεύρι . Την επομένη διαλύουμε την υπόλοιπη μαγιά στο νερό βάζουμε το λάδι , το αλάτι, την ζάχαρη και ενώνουμε τα δύο μίγματα προσθέτουμε το αλεύρι ζυμώνουμε και αφήνουμε να φουσκώσει το ζυμάρι . κόβουμε κομματάκια ζύμης τα κάνουμε κορδόνι, τα βουτάμε σε νερό και μετά στο σουσάμι και ψήνουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου