Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ *** *NTR*

ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. αλεύρι SMART MIX - ΜΥΛΟΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ( 2 κούπες του τσαγιού), 125 ml νερό (3/4 κούπας του τσαγιού), 1 πρέζα αλάτι, 1 πρέζα ζάχαρη, σουσάμι για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα βαθύ μπολ ενσωματώνουμε το αλεύρι, το νερό, τη ζάχαρη και το αλάτι. Πλάθουμε καλά μέχρι να δημιουργήσουμε μία σφιχτή ζύμη. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη. Σε μία επιφάνεια με αλεύρι, πλάθουμε ξανά τη ζύμη και με ένα μαχαίρι την χωρίζουμε σε ίσα κομμάτια. Πλάθουμε τα κομμάτια με τα χέρια μας ανοίγοντάς τα σε μπαστούνια. Τυλίγουμε σε κουλούρες και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τοποθετούμε τις κουλούρες σε ταψί και αφήνουμε να φουσκώσουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160ºC για 35’.
* Μπορούμε αντί για σουσάμι να πασπαλίσουμε με τριμμένη παρμεζάνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου