ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. αλεύρι για Τσουρέκι - ΜΥΛΟΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ (2 κούπες του τσαγιού), 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική (2 κούπες του τσαγιού), 15 γρ. μπεικιν πάουντερ (1 κουταλιά της σούπας), 8 τεμ. αυγά, ξύσμα 1 πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Σε μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τα ασπράδια σε μαρέγκα. Σε ένα βαθύ μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπεικιν πάουντερ. Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών, το ξύσμα πορτοκαλιού, την μαρέγκα και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη σπάτουλα. Βουτυρώνουμε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος και γεμίζουμε με το μείγμα τα ¾ του σκεύους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ºC για 45’. Μετά το ψήσιμο ξεφορμάρουμε το παντεσπάνι και αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε γκρίλια.
* Εάν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε χυμό πορτοκαλιού να δώσει στο παντεσπάνι περισσότερο άρωμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου