Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

ΤΥΡΟΠΙΤΑ*** *NTR*

ΤΥΡΟΠΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για τα φύλλα
 1 κιλό αλεύρι ΖΥΜΩΤΟ - ΜΥΛΟΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ (8 κούπες του τσαγιού), 30 γρ. ελαιόλαδο (3 κουταλιές της σούπας), 5 γρ. αλάτι (3 κουταλάκια του γλυκού), 10 γρ. ξύδι (2,5 κουταλάκια του γλυκού), 600 γρ. νερό παγωμένο (3 κούπες του τσαγιού).
Υλικά για τη γέμιση
 1κιλό φέτα σκληρή τριμμένη, 6 αυγά, 230 γρ. γιαούρτι πρόβειο (1 κεσεδάκι), 40 γρ. γάλα (4 κουταλιές της σούπας), μια πρέζα πιπέρι.
Εκτέλεση - Για τη ζύμη
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει λίγο ελαστική. Την ξεκουράζουμε για 10’. Κόβουμε τη ζύμη σε 10 κομμάτια (περίπου 170 γρ. το καθένα) και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για άλλα 20’. Ανοίγουμε τα κομμάτια σε φύλλα επιθυμητού μεγέθους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά (τα αυγά τα χτυπάμε ξεχωριστά) μέχρι να γίνουν κρέμα. Τοποθετούμε το μείγμα για περίπου 15’ στο ψυγείο και μετά το χρησιμοποιούμε. Λαδώνουμε καλά το ταψί και τοποθετούμε 5 φύλλα -αφού τα λαδώσουμε- κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να εξέχουν λίγο πάνω από το χείλος του ταψιού. Τοποθετούμε τη γέμιση. Παίρνουμε τα επόμενα 5 φύλλα -αφού πάλι τα λαδώσουμε- και καλύπτουμε με αυτά τη γέμιση, αφήνοντας και πάλι να εξέχουν λίγο. Λαδώνουμε την επιφάνεια του πάνω φύλλου και τυλίγουμε όλα τα φύλλα μαζί. Βάζουμε την πίτα στο ψυγείο και την αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα. Ψήνουμε στους 180 οC για 45’

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου