Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ *NTR*

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
300 γρ. σιμιγδάλι χονδρό Νο 4 – ΜΥΛΟΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ (2 κούπες του τσαγιού), 400 γρ. ζάχαρη (2 κούπες του τσαγιού), 100 γρ. καρύδια κομμένα (1 κούπα του τσαγιού), 5 γρ. μπέικιν πάουντερ (1 κουταλάκι του γλυκού), 5 γρ. κανελογαρύφαλλο (1 κουταλάκι του γλυκού), 9 αυγά, 2 βανίλιες.
Για το σιρόπι  : 400 γρ. ζάχαρη (2 κούπες του τσαγιού), 600 γρ. νερό (3 κούπες του τσαγιού), 5 γρ. χυμό λεμονιού (1 κουταλάκι του γλυκού).

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη ώστε να γίνει σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών και τους ανακατεύουμε με το σιμιγδάλι, το τρίμμα από κανελογαρύφαλλο, τα καρύδια, το μπέικιν και τη βανίλια. Χτυπάμε ξεχωριστά τα ασπράδια με τη ζάχαρη και μετά τα ανακατεύουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 180ο C για 40′. Όταν κρυώσει χαράζουμε σε κομμάτια και ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου