Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

ΚΙΣ ΛΩΡΑΙΝ *** *NTR*


ΚΙΣ ΛΩΡΑΙΝ

ΥΛΙΚΑ
Υλικά για τη ζύμη
300 γρ. αλεύρι Όλα - ΜΥΛΟΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ (2 + ½ κούπες του τσαγιού), 125 γρ. βούτυρο (1 κούπα του τσαγιού), 5 γρ. αλάτι (½ κουταλάκι του γλυκού), 25 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική (1/4 κούπας του τσαγιού), 1 τεμ. Αυγό, 50 ml νερό (1/4 κούπας του τσαγιού)

Υλικά για τη γέμιση
100 γρ. αλεύρι Όλα - ΜΥΛΟΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ (3/4 κούπας του τσαγιού), 80 γρ. βούτυρο (3/4 κούπας του τσαγιού), 1 λίτρο γάλα πλήρες (6 κούπες του τσαγιού), 250 γρ. τριμμένη παρμεζάνα (2 κούπες του τσαγιού), 2 κρόκοι αυγών, 1 πρέζα αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι, 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία βαθιά κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με σύρμα. Ρίχνουμε το γάλα, την παρμεζάνα και καρυκεύουμε. Μόλις το μείγμα έχει δέσει, αφαιρούμε από την θερμοκρασία, προσθέτουμε τους δύο κρόκους αυγών και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Σε ένα βαθύ μπολ ενσωματώνουμε τα υλικά της ζύμης και πλάθουμε καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε ψιλό φύλλο με χοντρό πλάστη και γεμίζουμε τον πάτο μίας πορσελάνινης ταρταλέτας. Με μαχαίρι τα περισσεύματα της ζύμης. Γεμίζουμε την ταρταλέτα με το μείγμα της γέμισης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ºC για 45’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου