Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου 2010

ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ *NTR*

ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. αλεύρι Ολικής Πετρόμυλου-ΜΥΛΟΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ (4 κούπες του τσαγιού), 500 γρ. αλεύρι Όλα για όλες τις χρήσεις-ΜΥΛΟΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ (4 κούπες του τσαγιού), 150 γρ. μαργαρίνη μαλακή (3/4 της κούπας του τσαγιού), 150 γρ. σπορέλαιο (3/4 της κούπας του τσαγιού), 350 γρ. ρετσίνα (1+3/4 κούπες του τσαγιού), 2,5 γρ. σόδα (1/2 κουταλάκια του γλυκού), 30 γρ. μπέικιν πάουντερ (6 κουταλάκια του γλυκού), 50 γρ. μέλι (5 κουταλιές της σούπας), 5 γρ. αλάτι (1 κουταλάκι του γλυκού), σουσάμι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε καλά τη μαργαρίνη, το λάδι και τη ρετσίνα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο, με γαλακτερή όψη. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μέλι. Σε μια άλλη λεκάνη ανακατεύουμε τα άλευρα μαζί με το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτουμε το μείγμα των αλεύρων στην πρώτη λεκάνη και ζυμώνουμε για αρκετή ώρα μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική. Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια 50 γρ. και τα πλάθουμε μέχρι να φτιάξουμε φυτίλια όχι μεγαλύτερα από το πλάτος μιας λαμαρίνας φούρνου. Πασπαλίζουμε τα φυτίλια γύρω-γύρω με σουσάμι και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα το ένα δίπλα στο άλλο με απόσταση πάχους ενός δακτύλου. Ψήνουμε στους 200 ο C για 20′.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου