Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

ΚΡΑΚΕΡ ΣΠΑΝΑΚΙ *NTR*

ΚΡΑΚΕΡ ΣΠΑΝΑΚΙ
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. αλεύρι Νο 1 - ΜΥΛΟΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ (2 κούπες του τσαγιού), 120 ml νερό (3/4 κούπας του τσαγιού), 1 πρέζα αλάτι, 1 πρέζα ζάχαρη, ½ κιλό σπανάκι, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (1/4 κούπας του τσαγιού), αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι. Σοτάρουμε το σπανάκι σε ελαιόλαδο και καρυκεύουμε. Μόλις μαραθεί σουρώνουμε καλά. Σε ένα βαθύ μπολ προσθέτουμε  το αλεύρι, το νερό και τη ζάχαρη. Συμπληρώνουμε το σπανάκι και πλάθουμε καλά μέχρι να δημιουργήσουμε μία ζύμη. Σε αλευρωμένη επιφάνεια κόβουμε ζυμαράκια και πλάθουμε σε μπαστούνια. Τυλίγουμε σε μικρές κουλούρες και τοποθετούμε σε ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160ºC μέχρι να πάρουν τα κράκερ χρώμα.
* Μπορούμε αντί για σπανάκι να προσθέσουμε ένα άλλο λαχανικό όπως καρότο ή κολοκύθι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου