Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΕ ΠΥΛΙΝΗ ΣΤΑΜΝΙΤΣΑ




ΥΛΙΚΑ:

1 μπούτι από κατσικάκι
Αλάτι-πιπέρι μαύρο-ρίγανη-θυμάρι
Το χυμό από 2 λεμόνια
7-8 σκελίδες σκόρδο
Μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 κιλό πατάτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζετε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες στη γάστρα,αλατοπιπερώνετε,ρίχνετε τη ρίγανη,το θυμάρι,το ελαιόλαδο και το χυμό των λεμονιών σουρωμένο και ανακατεύετε.Λαδώνετε,αλατοπιπερώνετε,και πασπαλίζετε το κατσικάκι με ρίγανη και θυμάρι.Χαράξτε το σε πολλά σημεία και γεμίστε το με τα σκόρδα.Όσα σκορδάκια περισσέψουν, τα ρίχνετε στις πατάτες.
Βάλτε το στη γάστρα με τις πατάτες και ψήστε το σκεπασμένο στους 200*C για 2 με 3 ώρες.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:όσα κιλά είναι το κατσικίσιο μπούτι,τόσες ώρες θα το ψήσουμε...
Επίσης πρέπει να γνωρίζετε ό,τι: το μαγείρεμα στην πήλινη στάμνα δεν μπορεί να συγκριθεί με το μαγείρεμα στη μεταλλική γάστρα ή στην κατσαρόλα, γιατί ο πηλός έχει την ιδιότητα ν΄ αναπνέει και παράλληλα να «σφραγίζει» το φαγητό έτσι ώστε να διατηρείται η νοστιμιά του.
Όταν μαγειρεύουμε στη γάστρα προθερμαίνουμε «δυνατά» το φούρνο και μετά μαγειρεύουμε σε χαμηλότερη ένταση.
Επίσης, δεν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό γιατί το φαγητό μαγειρεύεται στα υγρά των λαχανικών, ή από τις πατάτες, και του κρέατος και «μελώνει».



ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ  !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου