Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Κρέμα Σοκολάτα * NTR *

Κρέμα Καραμελέ



  • 2 1/2 φλυτζάνια γάλα
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 2 βανίλλιες
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη για το σιρόπι
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη για το σιρόπι,το χυμό λεμονιού και μία κουταλιά της σούπας νερό να κάψει.
-Ανακατεύτε ελαφρά με ξύλινο κουτάλι μέχρι να κοκκινήσει
-Αφήνετε στη φωτιά μέχρι να γίνει καραμέλα
-Μοιράζετε την καραμέλα στα φορμάκια που έχετε
-Βάζετε το γάλα να κάψει
-Χτυπάτε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλλια
-Προσθέτετε λίγο λίγο το καυτό γάλα και ανακατεύετε συνεχώς
-Γυρίζετε το μείγμα αυτό στα φορμάκια
-Τοποθετείτε τα φορμάκια σ'ένα ταψί με νερό προσέχοντας να μην ξεπερνά την επιφάνεια της κρέμας
-Βάζετε το ταψί σε μέτριο φρούνο γύρω στους 150 C για 45 λεπτά περίπου
-Το νερό δεν θα πρέπει να βράσει
-Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει
-Σερβίρετε αναποδογυρίζοντας την κρέμα σε πιατάκι






Κρέμα Σοκολάτα



  • 3 φλυτζάνια γάλα
  • 1/2 φλυτζάνι κακάο ή κουβερτούρα τριμμένη
  • 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 5 κουταλιές της σούπας κοφτές κορν φλάουερ
  • ξύσμα λεμονιού
  • 2 κρόκοι αυγών
-Βάζετε τα δύο φλυτζάνια γάλα να κάψει
-Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και το κακάο ή τη σοκολάτα
-Σε ένα μπωλ βάζετε το υπόλοιπο γάλα και εκεί διαλύετε πολύ καλά την ζάχαρη και το κορν φλάουερ
-Χτυπάτε καλά τους κρόκους
-Προσθέτετε λίγο λίγο μισό φλυτζάνι από το καυτό γάλα και ανακατεύετε συνεχώς
-Χαμηλώνετε τη φωτιά
-Γυρίζετε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα με το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει
-Αποσύρετε από τη φωτιά
-Προσθέτετε τους κρόκους
-Τοποθετείτε ξανά στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πήξει
-Σερβίρεται σε πιατάκια και τρώγεται και κρύα και ζεστή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου