Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010

Μουστοκούλουρα * NTR *

Μουστοκούλουρα
  • 4 φλυτζάνια αλεύρι
  • 1/2 φλυτζάνι λάδι
  • 1/2 φλυτζάνι νερό χλιαρό
  • 3/4 φλυτζάνι πετιμέζι
  • 1 1/2 κουταλάκι αμμωνία
  • 1 κουταλάκι κανέλλα
  • 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλα κοπανισμένα
  • 2 φλυτζάνια ζάχαρη

-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C
-Κοσκινίζετε το αλεύρι
-Βάζετε σε ένα μπωλ το αλεύρι
-Ζεστένετε το λάδι να καπνίσει και το ρίχνετε στο αλεύρι
-Περιμένετε να κρυώσει λίγο και τρίβετε με τα χέρια να μην σβολιάσει
-Βάζετε σε ένα μπωλ το ζεστό νερό, ρίχνετε το πετιμέζι, την ζάχαρη και την αμμωνία και ανακατεύετε
-Προσθέτετε το μίγμα στο αλεύρι, την κανέλλα, τα γαρύφαλλα
-Ζυμώνετε πολύ καλά και πλάθετε τα κουλούρια
-Ψήνετε για 20 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου