Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010

Τουλουμπάκια * NTR *

Τουλουμπάκια
  • 2 3/4 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι
  • 1 1/2 φλυτζάνι νερό
  • 1 1/2 φλυτζάνια βούτυρο
  • 5 αυγά
  • 1/2 κουταλάκι σόδα
  • 1/2 λεμόνι
  • λάδι για τηγάνισμα
-Σε μία κατσαρόλα βράζετε το νερό με το βούτυρο
-Προσθέτετε το αλεύρι και το γυρίζετε με μία σπάτουλα μέχρι να καβουρδιστεί
-Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη σόδα και ανακατεύετε
-Ανακατεύοντας προσθέτετε ένα ένα και τα αυγά
-Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζετε 1 1/2 φλυτζάνι νερό και τη ζάχαρη με πολύ λίγο λεμόνι και το βράζουμε μέχρι να γίνει σιρόπι
-Αποσύρετε από τη φωτιά
-Βάζετε το λάδι να κάψει και ρίχνετε μία κουταλιά του γλυκού κάθε φορά ζυμάρι για τα τουλουμπάκια ή βάζετε τη ζύμη σε ένα κορνέ σαντιγής και αφήνετε μικρές ποσότητες, μήκους ενός δακτύλου περίπου, να πέφτουν στο λάδι


-Μόλις φουσκώσουν και ροδοκοκκινίσουν τα βγάζετε και τα ρίχνετε αμέσως στο σιρόπι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου