Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΝΟ 2 *NTR*

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ

ΥΛΙΚΑ

·  1 φλυτζάνι λάδι
·  2 φλυτζάνια σιμιγδάλι
·  15 αμύγδαλα αλεσμένα
·  5 καρύδια αλεσμένα
·  2 φλυτζάνια ζάχαρη ξανθή
·  λίγη κανέλα και γαρίφαλο
·  4 φλυτζάνια νερό
·  1 φεκελάκι κουκουνάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Καίτε το λάδι σε μια κατσαρόλα. Καβουρντίζετε το κουκουνάρι και τα αλεσμένα αμύγδαλα και καρύδια. Ρίχνετε και το σιμιγδάλι και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε αν θέλετε λίγη κανέλα. Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη σε σιρόπι. Ανακατεύετε το σιρόπι με το σιμιγδάλι πάνω στη φωτιά μέχρι να πήξει και τοποθετείτε σε μια φόρμα και πασπαλίζετε με κανέλα και γαρίφαλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου