Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Δροσιστικό φραουλογλυκό * NTR *

Δροσιστικό φραουλογλυκό


Υλικά
2 κεσεδάκια φράουλες
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 ποτηράκια του κρασιού κουμ-κουάτ λικέρ, χρώματος πορτοκαλί ή ένα ελαφρύ
λικέρ φράουλας.
Μπορείτε να βάλετε και κονιάκ ή κάποιο άλλο ελαφρύ γλυκό λικέρ που να ταιριάζει η γεύση του με την φράουλα.

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε – πλένουμε και κόβουμε στην μέση ή σε τρία κομμάτια τις φράουλες. Τις βάζουμε σ΄ ένα γυάλινο μπολ και ρίχνουμε από πάνω την ζάχαρη και το λικέρ. Ανακατεύουμε καλά - σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη, και το τοποθετούμε στο ψυγείο.
Τις αφήνουμε 8-10 ώρες να ενωθούν τα υγρά της φράουλας με την ζάχαρη και το λικέρ. Καλό θα ήταν σε αυτό το διάστημα να τις ανακατέψουμε απαλά μια-δύο φορές για να πάει παντού η ζάχαρη.
Σερβίρουμε σε ψηλά διάφανα κολονάτα ποτήρια με ανοιχτό στόμιο, κάποτε τα ονόμαζαν ποτήρια της σαμπάνιας ή σε μπολάκια του παγωτού.

Αυτήν την εποχή που οι φράουλες είναι στο φόρτε τους, διαλέγω από το οπωροπωλείο ή από την λαϊκή, ωραίες σφικτές και κατακόκκινες φράουλες, τις οποίες καταψύχω σύμφωνα με τα ακόλουθα και έτσι τις έχω όλο το χρόνο και μπορώ να στολίζω γλυκά-τούρτες-παγωτά κλπ., με αυτά τα κατακόκκινα μικρά και ζουμερά φρουτάκια .
Πλένουμε – στραγγίζουμε και σκουπίζουμε καλά τις φράουλες ολόκληρες ή κομμένες στα δύο Αυτήν την εποχή που οι φράουλες είναι στο φόρτε τους, διαλέγω από το οπωροπωλείο ή από την λαϊκή, ωραίες σφικτές και κατακόκκινες φράουλες, τις οποίες καταψύχω σύμφωνα με τα ακόλουθα και έτσι τις έχω όλο το χρόνο και μπορώ να στολίζω γλυκά-τούρτες-παγωτά κλπ., με αυτά τα κατακόκκινα μικρά και ζουμερά φρουτάκια .
Πλένουμε – στραγγίζουμε και σκουπίζουμε καλά τις φράουλες ολόκληρες ή κομμένες στα δύο  τις απλώνουμε, μια – μια, έχοντας λίγο κενό ανάμεσα τους, σε ένα δισκάκι που να χωράει στην κατάψυξη μας 
τις αφήνουμε ένα εικοσιτετράωρο και μετά τις βάζουμε σε ένα σακουλάκι και τις φυλάμε πλέον στην κατάψυξη.
Με τον τρόπο αυτό καταφέραμε να μην κολλούν μεταξύ τους και να παίρνουμε όσες χρειαζόμαστε για να διακοσμήσουμε τα γλυκά μας, όταν οι φρέσκες φράουλες και το γλυκό καλοκαιράκι θα είναι πια παρελθόν



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου