Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010

Φλογέρες * NTR *

Φλογέρες
  • 1 κουτί φύλλο
  • 2 1/2 φλυτζάνια καρυδόψυχα ψιλοκοπανισμένη
  • 1 1/2 φλυτζάνι γαλέτα
  • 3/4 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι βούτυρο
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 2 αυγά
  • 3 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 2 1/2 φλυτζάνια νερό
  • 1 ξυλαράκι κανέλλα
  • φλούδα λεμονιού
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού

-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 C
-Σε ένα μπωλ ανακατεύετε τα καρύδια, την ζάχαρη, την γαλέτα τα αυγά και την κανέλλα
-Παίρνετε ένα ένα φύλλο το ραντίζετε με βούτυρο και το διπλώνετε στη μέση
-Βάζετε λίγη γέμιση στη μία άκρη, διπλώνετε τις άκρες προς τα μέσα να κλείσει η γέμιση και μετά ρολάρετε να κάνετε την φλογέρα
-Βουτυρώνετε το ταψί και τοποθετείτε τη μία δίπλα στην άλλη, ραντίζοντας με λίγο βούτυρο και νερό
-Ψήνετε για μισή ώρα περίπου
-Αφήνετε να κρυώσει, σκεπάζετε και το αφήνετε 24 ώρες
-Φτιάχνετε το σιρόπι
-Βάζετε το νερό να βράσει με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά
-Αφήνετε να βράσει για 5-10 λεπτά
-Βγάζετε τα μυρωδικά και περιχύνετε το καταίφι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου