- 1 κουτί φύλλο
- 2 1/2 φλυτζάνια καρυδόψυχα ψιλοκοπανισμένη
- 1 1/2 φλυτζάνι γαλέτα
- 3/4 φλυτζάνι ζάχαρη
- 1 φλυτζάνι βούτυρο
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 2 αυγά
- 3 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
- 2 1/2 φλυτζάνια νερό
- 1 ξυλαράκι κανέλλα
- φλούδα λεμονιού
- 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
-Σε ένα μπωλ ανακατεύετε τα καρύδια, την ζάχαρη, την γαλέτα τα αυγά και την κανέλλα
-Παίρνετε ένα ένα φύλλο το ραντίζετε με βούτυρο και το διπλώνετε στη μέση
-Βάζετε λίγη γέμιση στη μία άκρη, διπλώνετε τις άκρες προς τα μέσα να κλείσει η γέμιση και μετά ρολάρετε να κάνετε την φλογέρα
-Βουτυρώνετε το ταψί και τοποθετείτε τη μία δίπλα στην άλλη, ραντίζοντας με λίγο βούτυρο και νερό
-Ψήνετε για μισή ώρα περίπου
-Αφήνετε να κρυώσει, σκεπάζετε και το αφήνετε 24 ώρες
-Φτιάχνετε το σιρόπι
-Βάζετε το νερό να βράσει με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά
-Αφήνετε να βράσει για 5-10 λεπτά
-Βγάζετε τα μυρωδικά και περιχύνετε το καταίφι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου