- 1 1/2 φλυτζάνι αμύγδαλο κοπανισμένο
- 3/4 φλυτζάνια ζάχαρη
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 3 αυγά
- 1 κιλό φύλλο κρούστας
- 3/4 φλυτζάνια βούτυρο λιωμένο
- 3 3/4 φλυτζάνια ζάχαρη
- 2 1/2 φλυτζάνια νερό
- ξύσμα λεμονιού
- χυμό από 1 λεμόνι
-Παίρνετε δύο φύλλα, αλοίφετε με βούτυρο
-Βάζετε σε όλο το φύλλο μία λεπτή στρώση γέμιση
-Τυλίγετε σε ρόλο και μετά το γυρίζετε σαν σαλιγκάρι
-Τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί.
-Επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα
-Περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο
-Ραντίζετε τα φύλλα με λίγο νερό
-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά περίπου
-Το βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει
-Ετοιμάζετε το σιρόπι
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα την υπόλοπη ζάχαρη με το νερό και το ξύσμα λεμονιού
-Αφήνετε να πάρει μερικές βράσεις
-Προσθέτετε το χυμό λεμονιού
-Αφήνετε να βράσει για λίγο ακόμα
-Περιχύνετε το γλυκό όταν αυτό είναι κρύο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου