Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010

Σαραγλί * NTR *

Σαραγλί
  • 1 1/2 φλυτζάνι αμύγδαλο κοπανισμένο
  • 3/4 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 3 αυγά
  • 1 κιλό φύλλο κρούστας
  • 3/4 φλυτζάνια βούτυρο λιωμένο
  • 3 3/4 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 2 1/2 φλυτζάνια νερό
  • ξύσμα λεμονιού
  • χυμό από 1 λεμόνι

-Βάζετε σε ένα μπώλ το αμύγδαλο, ζάχαρη, την κανέλα και τα αυγά και ανακατεύετε
-Παίρνετε δύο φύλλα, αλοίφετε με βούτυρο
-Βάζετε σε όλο το φύλλο μία λεπτή στρώση γέμιση
-Τυλίγετε σε ρόλο και μετά το γυρίζετε σαν σαλιγκάρι
-Τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί.
-Επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα
-Περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο
-Ραντίζετε τα φύλλα με λίγο νερό
-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά περίπου
-Το βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει
-Ετοιμάζετε το σιρόπι
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα την υπόλοπη ζάχαρη με το νερό και το ξύσμα λεμονιού
-Αφήνετε να πάρει μερικές βράσεις
-Προσθέτετε το χυμό λεμονιού
-Αφήνετε να βράσει για λίγο ακόμα

-Περιχύνετε το γλυκό όταν αυτό είναι κρύο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου