Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΣΚΥΡΙΑΝΟ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ : (ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ)

Μισό κιλό μπούτι από κατσικάκι σκυριανό
1 μεγάλο νεροκρέμμυδο Σκύρου ψιλοκομμένο
1 ματσάκι βότανα Σκύρου από δεντρολίβανο και θυμάρι
1 ποτήρι αγουρέλαιο αρωματισμένο με φασκομηλιά
1 δαφνόφυλλο
1 ποτήρι του τοπικού κρασιού ΑΓΑΛΗΝΗ
Αλάτι χονδρό από τις αλυκές
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μυζήθρα σκυριανή
200 γραμμάρια ρύζι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


Ξεπλένουμε το μπουτάκι και το κόβουμε σε μερίδες. Ζεσταίνουμε  μια κατσαρόλα,  ρίχνουμε  το λάδι μαζί με το δαφνόφυλλο και αμέσως μετά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.Τσιγαρίζουμε το μπουτάκι και από τις δυο μεριές αλατίζοντας ελαφρά, αφού το κρέας είναι από τη φύση του λίγο αλμυρό. Πιπερώνουμε  καλά. Προσθέτουμε το ματσάκι με τα βότανα και περιμένουμε να ροδίσει.Σβήνουμε με το κρασί τοπικής παραγωγής και ρίχνοντας 2 ποτήρια νερό, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις μελώσει η σάλτσα, δοκιμάζουμε το κρέας και βγάζουμε το δαφνόφυλλο με τα βότανα.
Aνακατεύουμε συνεχώς τα υλικά μαζί με το κρέας.Συνοδεύουμε με αχνιστό ρύζι πασπαλισμένο με μυζήθρα σκυριανή και πατάτες τηγανητές.


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου