Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010

Σκαλτσούνια * NTR *

Σκαλτσούνια
  • 3 φλυτζάνια αλεύρι
  • 1 φλυτζάνι ταχίνι
  • 2 κουταλιές μέλι
  • 1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
  • 1/2 φλυτζάνι χλιαρό νερό
  • 1 φλυτζάνι καρύδια κοπανισμένα
  • 1/2 φλυτζάνι σταφίδες
  • 1/2 φλυτζάνι μαρμελάδα της αρεσκείας σας
  • ανθόνερο
  • ζάχαρη άχνη
-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 C
-Κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε το μπέϊκιν πάουντερ
-Προσθέτετε το ταχίνι και ανακατεύετε
-Διαλύετε το μέλι στο νερό
-Κάνετε ένα λάκκο στο αλεύρι και ρίχνετε εκεί το μέλι
-Ζυμώνετε μέχρι να γίνει η ζύμη λεία
-Την κάνετε μικρά μπαλάκια
-Ανοίγετε το κάθε μπαλάκι σε μικρά δισκάκια
-Σε ένα μπωλ ανακατεύετε τα καρύδια, τις σταφίδες και τη μαρμελάδα
-Βάζετε γέμιση σε κάθε δισκάκι και το κλείνετε σε μισοφέγγαρο
-Τα βάζετε στο ταψί
-Ψήνετε για 30 λεπτά περίπου
-Μόλις κρυώσουν ελαφρά τα ραντίζετε με ανθόνερο και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου