Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΚΕΙΚ ΡEΒΑΝΙ *NTR*

ΚΕΙΚ ΡEΒΑΝΙ

Τα υλικά μας:
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
150 γρ. αλεύρι φαρίνα
260 γρ. ζάχαρη
8 αυγά
50 ml γάλα
1 γεμάτο κουταλάκι μπέικιν
3 βανίλιες άρωμα


 

Για το σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
2.5 κούπες νερό
2 βανίλιες άρωμα
χυμό μισού λεμονιού
1 φλιτζανάκι του καφέ φρέσκο βούτυρο


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά, αλεύρι, σιμιγδάλι, βανίλιες, μπέικιν.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με την ζάχαρη και το γάλα.
Ενώνουμε τα στερεά υλικά με το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για 30-40 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας για 5 λεπτά όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το βούτυρο που θα το προσθέσουμε στο τέλος να πάρει κι αυτό μια βράση.
Όταν το γλυκό μας κρυώσει αρκετά, το χαράζουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε με το σιρόπι που πρέπει να είναι ζεστό.
Φτιάξτε το και απολαύστε ένα ραβανί που μοσχοβολάει βανίλια και φρέσκο βούτυρο!
Καλή επιτυχία!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου