Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2010

ΛΑΖάΝΙα ΜΕ ΚΙΜά 2 ΕΙΔώΝ




ΥΛΙΚΑ:

12  φύλλα λαζάνια (είναι τα μεγάλα ζυμαρικά τα τετράγωνα)
800  γρ. κιμά  μισό αρνί - μισό μοσχάρι
2  φλυτζάνια ανθότυρο και μυζήθρα κρήτης ανάμικτα
1  φλυτζάνι χυμό ντομάτας ελαφρά συμπυκνωμένο(ή με ότι ντομάτα έχετε συνηθίσει εσείς να μαγειρεύεται το κιμά σας,άν έχετε φρέσκια ντομάτα ακόμη καλύτερα- βάλτε 2 στο μπλέντερ και 1 κουταλίτσα του γλυκού πελτέ)
1  κρασοπότηρο κρασάκι ό,τι έχετε
Αλάτι-μαύρο πιπέρι-δάφνη-πάπρικα-μισό κουταλάκι του γλυκού
σκόνη κανέλας και σκόνη μπαχάρι στη μύτη
1  κρασοπότηρο ελαιόλαδο
2  φλυτζάνια γιαούρτι
2  σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες στο μπλέντερ
1  μέτριο κρεμμύδι πολτοποιημένο στο μπλέντερ
1 γυάλινο πυρέξ το κλασσικό μέγεθος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Φτιάχνετε τον κιμά ώς εξής:τσιγαρίζετε το πολτοποιημένο κρεμμύδι με το λάδι έως ότου να πάρει το ξανθό χρώμα.'Επειτα σβήνετε με το κρασί και προσθέτε την ντομάτα με ένα 1 φλυτζάνι νερό κι αφήνετε να βράσουν περίπου  για 30-35' έως ότου μαλακώσει και εξατμιστούν όλα τα υγρά τους.Όταν μαγειρευτεί ο κιμάς ,τον αποσύρουμε απο τη φωτιά και τον αφήνουμε  να κρυώσει.Παίρνουμε το γυάλινο πυρέξ,ρίχνουμε λιγη σάτσα κιμά στο πάτο για να μην κολλήσουν τα λαζάνια και ξεκινάμε να στρώνουμε  3 φύλλα λαζάνια , περιχύνουμε με σάλτσα κιμά και ρίχνουμε και τα τυριά.Επαναλαμβάνουμε  την ίδια κίνηση χρησιμοποιώντας ξανά  3 φύλλα λαζάνια - κιμά-τυριά
έως ότου τελειώσουν τα υλικά μας.
Στο τέλος,καλύπτουμε με το γιαούρτι και τα πολτοποιημένα σκόρδα(τα έχουμε από πρίν ανακατέψει καλά ή ακόμη καλύτερα πολτοποιήσει στο μπλέντερ).
Πασπαλίζετε όλη την επιφάνεια με πάπρικα και ψήνεται το φαγητό αυτό για  45'  στους  200 * C.


ΚΑΛΗ  ΣΑΣ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ  ΚΑΙ  ΚΑΛΗ ΣΑΣ  ΟΡΕΞΗ !!! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου