Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

ΡύΖΙ ΣΤΟ ΦΟύΡΝο ΜΕ ΑυΓά ΚΑΙ ΣΥΝοΔΕυΤΙΚή ΚόΚΚιΝη ΣαΛΤΣούΛα

ΥΛΙΚΑ:

500 γρ. ρύζι Καρολίνα (ή της αρεσκείας σας)
4 ή 6 αυγά άβραστα (δεν θα τα σπάσετε όλα ένα-ένα)
1 γυάλινο πυρέξ το κλασσικό μέγεθος
Γύρω στα 50  γρ.βούτυρο ζεσταμένο ή από τη συσκευασία του βιτάμ κιουλινέζ σε υγρή μορφή
Αλάτι-μαύρο πιπέρι-πάπρικα
1 φύλλο δάφνης
4  μπιλάκια μπαχάρι 
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 συσκευασία συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας ή οτιδήποτε άλλη θέλετε εσείς
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
1 κρασοπότηρο κρασάκι ότι έχετε
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό


ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:




Φτιάχνετε τη σάλτσα ντομάτα ώς εξής:τσιγαρίζετε στο λάδι κρεμμύδι-σκόρδο έως ότου 
γίνει καστανό το χρώμα τους.Σβήνετε με το κρασί,αφήνετε για λίγα δευτερόλεπτα να εξατμιστεί,
σε χαμηλη φωτιά πάντα,κι έπειτα ρίχνετε τη σάλτσα ,και  λίγο νερό που θα έχετε βάλει ώς τη μέση περίπου μέσα στην άδεια συσκευσία του χάρτινου κουτιού ή της κονσέρβας για να μαζέψετε και τη περισσευούμενη ντομάτα της συσκευασίας.Αφήνετε να σιγοβράσει η σάλτσα μέχρι να πιεί τα υγρά της.

ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ:



Βράζετε το ρύζι όπως εσείς γνωρίζετε,
ή ακολουθείτε τη συνταγή που υπάρχει στην εκάστοτε συσκευασία.Βουτυρώνεται τον πάτο του πυρέξ,και ρίχνετε μέσα το βρασμένο ρύζι.Στρώνετε ομοιόμορφα.Σκάβετε τρυπούλες αναλόγως με τον αριθμό των αυγών που θα χωρέσει το πυρέξ.
Σπάτε ένα-ένα τα αυγά ,ωμά,και τα ρίχνετε
στη κάθε τρυπούλα που έχετε ανοίξει στο ρύζι.
Βάζετε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200*C,
έως ότου ψηθούν τα αυγά.


                       

ΣΥΜΒΟΥΛΗ:
ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΤΥΠΟΥ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ.
ΑΝ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΚΕΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ,ΡΙΧΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΡΥΖΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ,ΛΩΡΙΔΕΣ ΜΠΕ'Ι'ΚΟΝ ΤΟΣΕς ΟΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΓΑ ΣΑΣ.ΟΧΙ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΑΥΓΑ ΑΛΛΑ ΔΙΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΘΟΥΝ ΑΝΕΤΑ.


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου