Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

ΣΑΜΑΛΙ *NTR*

ΣΑΜΑΛΙ

2     κουταλακια κοφτα ΣΟΔΑ
3     κεσεδακια ΓΙΑΟΥΡΤΙ
1          ξυλο κανελλας
1          Μαστιχα Χιου(τριμμενη σε κομπακια)
½   κιλο ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ χοντρο
1       φλυτζανα νερο
2       ζαχαρη(φλυτζανες)



ΣΙΡΟΠΙ


1       κιλο Ζαχαρη
2        φλυτζανες νερο
ξυσμα λεμονιου ½  λεμονι στιμμενο)
Μια κανελλα ξυλο


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ



Σε μια λεκανι τοποθετουμε τα γιουρτια .
Διαλυουμε τη μαστιχα στο χλιαρο νερο και το ριχνουμε στα γιουρτια
Επειτα το ξυσμα λεμονιου τη ζαχαρη και ανακατευουμε ριχνοντας λιγο-λιγο το σιμιγδαλι  .
Αλευρωνουμε το ταψι μας και τοποθετουμε το μιγμα μας στο ταψι.
Ψηνουμε στους 200 βαθμους..

Εχουμε ετοιμασει το σιροπι μας και το αφηνουμε να παγωσει.
Όταν είναι ετοιμο το γλυκο μας (ζεστο) ριχνουμε κρυο το σιροπι μας.

Καλη Επιτυχια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου