Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Μελομακαρονα με Αλυσιβα *NTR*



Μελομακάρονα με αλισίβα

Υλικά για την ζύμη - περίπου 55 με 60 κομμάτια -
3 ποτήρια του νερού λάδι
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι του νερού καρύδια κοπανισμένα
1 κουταλιά της σούπας μέλι
½ ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
½ κουταλιά της σούπας σόδα - διαλυμένη μέσα στο κονιάκ-
2 κουταλάκια του γλυκού μπεκιν παουντερ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ίσως να χρειαστεί και λίγο παραπάνω)
1 κουταλιά της σούπας κανέλλα
1 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο
1 ποτήρι του νερού αλισίβα
- για να φτιάξουμε αλισίβα χρειαζόμαστε: 2 κουταλιές της σούπας καθαρή στάχτη, χωρίς λίπη και 2 ποτήρια νερό, τα βράζουμε 2-3 λεπτά και μετά σουρώνουμε το υγρό σε πολύ λεπτό σουρωτό ή χρησιμοποιούμε φίλτρο του καφέ.
Σιρόπι
2 ποτήρια του νερού, νερό
2 ποτήρια του νερού, ζάχαρη
2 ποτήρια του νερού, μέλι
Εκτέλεση
Χτυπάμε πρώτα την αλισίβα με το λάδι μέχρι ν' ασπρίσει, ρίχνουμε σιγά – σιγά όλα τα υπόλοιπα υλικά ζυμώνοντας μαλακά
ΤΑ ΤΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου