Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2010

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ*** *NTR*




ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ *****

1         ποτηρια (νερου) ελαιολαδο ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ
1          φλυτζανα Ζαχαρη
2          κουταλιες(σουπας) ΜΕΛΙ
1         κουταλακι ΣΟΔΑ
2         πορτοκαλια το ΧΥΜΟ τους
½   κουταλια γαρυφαλλο
½   κουταλια κανελλα τριμμενη
1          φλυτζανι του καφε ΚΟΝΙΑΚ
καρυδοψυχα 1 κιλο με κανελλα τριμμενη+γαρυφαλλο)
1         φλυτζανι του καφε ΑΛΛΥΣΙΒΑ(νερο και σταχτη βρασμενο)
ΑΛΕΥΡΙ οσο παρει η Ζυμη να είναι μαλακη

ΣΙΡΟΠΙ
½ κιλο ζαχαρη
1 ποτηρι ΝΕΡΟ
½ κιλο ΜΕΛΙ

Το Σιροπι θα είναι κρυο και τα μελομακαρονα Ζεστα

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Θα καψουμε το Λαδι καλα το αφηνουμε να κρυωσει θα ριξουμε την ΑΛΛΥΣΙΒΑ το ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ που εχουμε διαλυσει μεσα  τη σοδα, και το δουλευουμε με το Συρμα πολύ-πολύ καλα.Επειτα ριχνουμε λιγο-λιγο το αλευρι και ζυμωνουμε όλα τα υλικα μας εως οτου γινει μια ζυμη μαλακη.Φτιαχνουμε διαφορα σχηματα και τοποθετουμε στο ταψι μας. Εχουμε προθερμανει το φουρνο μας τα ψηνουμε στους 200 βαθμους για 30 λεπτα.
Όταν είναι ετοιμα εχουμε την κατσαρολα μας με το κρυο σιροπι και τα συροπαρουμε .
Τοποθετουμε σε πιατεα τα μελομακαρονα μας και τα πασπαλιζουμε με καρυδοψυχα και λιγο κανελλογαρυφαλλο…

{ Αν δεν θελουμε μεσα στο μιγμα να βαλουμε γαλυφαλλο , ριχνομε  μονο λιγο, όταν τα πασπαλιζουμε -μισο κουταλακι -στο καρυδι και ανακατευουμε καλα.. }



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου