Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2010

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ *NTR*

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ


1         βανιλιες
1          κουταλιες σουπας ΒΟΥΤΥΡΟ γαλακτος ΗΠΕΙΡΟΥ(λειωμενο)
1          λιτρο ΓΑΛΑ
¾  φλιτζανες ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ψιλο
3φλιτζανες ΝΙΣΕΣΤΕ
1 συσκευασια φυλλο ΒΗΡΥΤΟΥ
1 φλιτανα ζαχαρη
λιγο αλατι


 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Σε μια κατσαρολα ριχνουμε γαλα,βουτυρο,βανιλιες,σιμιγδαλιθ,αλευρι νισεστε,ζαχαρη και αλατι και ανακατευουμε πολύ καλα εως οτου δεσει καλα το μιγμα.
Όταν είναι ετοιμο κατεβαζουμε από τη φωτια αλλειφουμε τα φυλλα ένα-ένα με λαδι και ριχνουμε το μιγμα μας .
Μισα φυλλα κατω και τα υπολοιπα επανω για να σκεπασουμε το μιγμα μας. Χαραζουμε σε τεμαχια ραντιζουμε με νερο και την ψηνουμε στους 180 βαθμους με 200 βαθμους για 30 λεπτα. Πανω –κατω.

Όταν ψηθει την κοβουμε και την πασπαλιζουμε με κρυσταλλικη ζαχαρη η αχνη και με κανελλα.
Σερβιρουμε Ζεστη.


Καλη Επιτυχια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου