Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟΥΡΤΑ ΚΕΙΚ *NTR*


Τούρτα κέικ

Υλικά
6 αυγά
1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη
1 κούπα του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
2 βανίλιες
Για το σιρόπι
2 ποτήρια νερό
1 ½ κούπες του τσαγιού ζάχαρη
1 φλούδα λεμονιού
επιπλέον
1 κρέμα γάλακτος
1 garni
αμυγδαλάκι φιλέ
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν πολύ καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder και τις βανίλιες.
Βουτυρώνουμε μία φόρμα του κέικ και αλευρώνουμε.
Ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε στους 175 οC για περίπου μία ώρα. Δοκιμάζουμε με τη γνωστή μέθοδο του μαχαιριού για να δούμε αν έχει στεγνώσει. Φουσκώνει υπερβολικά πολύ. Μην το φοβηθείτε. Πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο θα ξεφουσκώσει αρκετά. Σε κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι. Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και χωρίς να ανακατεύουμε βράζουμε για πέντε λεπτά. Το σιρόπι το χρησιμοποιούμε χλιαρό.
Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο το αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά και ρίχνουμε το χλιαρό σιρόπι με προσοχή.
Σε αυτή τη φάση είναι καλύτερα το γλυκό να μείνει στο ψυγείο για μία νύχτα. Αν βιάζεστε απλά αφήστε το να κρυώσει πολύ καλά. Αν δεν βιάζεστε, την επόμενη γυρίζετε το γλυκό σε πιατέλα, το κόβετε οριζόντια στη μέση και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος την οποία έχετε χτυπήσει στο μίξερ να πήξει (χωρίς προσθήκη ζάχαρης).
Τέλος, χτυπάτε το garni σύμφωνα με τις οδηγίες και καλύπτετε το γλυκό κάνοντας σχέδια με ένα πιρούνι
Γαρνίρουμε με αμυγδαλάκι φιλέ
.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου