Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

ΚΕΙΚ *NTR*

ΚΕΙΚ

5    φλιτζανες αλευρι
1    κουταλια σοδα
1    βανιλια
1    ποτηρι ζαχαρη
1    ποτηρι μελι
8    αυγα
1    φλιτζανα γαλα
1    ποτηρι χυμο πορτοκαλι
1    ποτηρι χυμο μανταρινη
1   κεσεδακι βουτυρο βιταμ
     ξυσμα πορτοκαλιου+μαντρινιου


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ


Κτυπαε το βουτυρο μετη ζαχαρη καλα ριχνουμε το μελι ανακατευουμε καλα να διαλυθουν τα υλικα ριχνουμε το πορτοκαλι,μανταρινι,βανιλια    και αναμειγνυομαι καλα τα υλικα.
Ζεσταινουμε λιγο το γαλα και διαλυουμε τη σοδα και τη βανιλια
και τα ριχνουμε  στο μιγμα μετα ριχνουμε τους κροκους και ανακατευουμε.
Κτυπαμε τα ασπραδια να γινουν μαρεγκα
ριχνουμε λιγο απο το μιγμα με το βουτυρ και λιγη λιγη μρεγκα και ανακατευουμε καλα.
Βουτυρονουμε το ταψι ,το αλευρωνουμε λιγο γιανα μη κολλησει και τοποθετουμε το μιγμα μας.
Ψηνουμε στους 170 βαθμους για 3/4 της ωρας.
Καλη Επιτυχια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου