Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2010

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ *NTR*


ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ


Υλικά
250 γρ βούτυρο
2 κούπες ζάχαρη
7 αυγά (χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια)
3 βανίλιες
500-700 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
1 φλιτζανάκι του καφέ ουίσκι
το ξύσμα και τον χυμό από 2 μεγάλα πορτοκάλια
1 χαρτάκι μπεικιν πάουντερ.
Τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Ρίχνουμε έναν – έναν τους κρόκους , τις βανίλιες, το χυμό και το ξύσμα.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα ρίχνουμε σιγά – σιγά στο μίξερ που έχουμε χαμηλώσει την ταχύτητα, για να μην ξεφουσκώσουν.
Προσθέτουμε το κονιάκ , το ουίσκι, το μπεικιν μαζί με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε σε ένα μέτριο ταψί χαρτί ψησίματος, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου ¾ με μια ώρα Δηλαδή του συμπεριφερόμαστε σαν να ένα συνηθισμένο κέικ.
Όταν ψηθεί βγάζουμε την πίτα από το ταψί και την αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσει, αφαιρούμε το αποκάτω χαρτί και την πασπαλίζουμε με άχνη που ρίχνουμε από πάνω με ένα σουρωτηράκι ή με ένα μικρό κόσκινο ή έναν αχνορίχτη.
Εάν θέλουμε κόβουμε σε αριθμούς το 2010 , τα τοποθετούμε επάνω στην πίτα και γεμίζουμε τα κενά τους με κανέλλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου